Turtle Mountain Cafe, University of MN – Morris

Morris, MN

Project Description

The Shared Vision: The creation of a space that fostered gathering, relaxing and eating, as well as the ability to host small performances.

The Innovative Design: The renovation of the Turtle Mountain Cafe at the Student Center took place in two phases. The goal was to start with an immediate noticeable change for the students and faculty. In this first phase, the look and feel of the dining space was altered with a change in finishes and furnishings. Sofas and lounge chairs were mixed with the existing tables and booths. An intimate stage was added to enhance small performances that occur in this area but simply works as a seating area at other times.

The second phase affected the kitchen and servery. The front line became a projecting arc into the servery space which placed emphasis on healthy, freshly prepared food assembled in front of the patron. As the cafe is often used after dining hours, it was imperative to have a way to close the servery off from the gathering space. The glass- paneled doors provide both physical and acoustical isolation.

The University noticed a significant increase in revenue and customer flow coinciding with both phases of this renovation.

 


Learn more about this project

If you have questions, or would like to discuss this project with one of our experienced personnel, please fill out the e-mail form below.